Selecteer een pagina

AUTOTRACK 360º FOTO’s

Gratis 360° foto’s toevoegen aan je AutoTrack advertenties

AutoTrack biedt in samenwerking met Impel (voorheen SpinCar) een unieke service om gratis 360° foto’s aan de carrousel van je AutoTrack advertenties toe te voegen.

In een wereld waarin steeds meer online gebeurt, kun je met een 360º voertuigpresentatie inspelen op de behoefte van autokopers. Zij zijn op zoek naar volledigheid tot in de details. Met 360º foto’s bied je die volledigheid en transparantie.

Daarom 360° foto’s

 • Geef autokopers het gevoel dat ze naast de auto staan
 • Breng jouw showroom tot leven
 • Verhoog het aantal serieuze leads

Hoe werkt het?

Met de zeer gebruiksvriendelijke app van Impel maak je 360º spins van de buitenkant van de auto en foto’s van de details, gewoon met je eigen mobiel! Je kunt tevens panorama opnames van het interieur maken met een speciale 360° camera. Wij adviseren de Ricoh Theta SC2. Deze is beschikbaar in veel webshops en snel leverbaar.

HOE MELD IK ME GRATIS AAN?

Aanmelden is heel simpel. Dat doe je door te klikken op de meld je direct aan button en het formulier in te vullen. Hierna neemt Carboso, de Nederlandse reseller van Impel, contact met je op om je gratis account aan te maken en je eLearning module te activeren, zodat jij precies weet hoe je de beste ‘spins’ kunt maken. 

Wat is er inbegrepen?

Impel app voor Android

Impel app voor iOS

Gratis Impel account*
*zolang je een AutoTrack abonnement hebt

Gratis eLearning

'In app' workflow

Maatwerk workflow/hotspotsIn overleg
360º exterieuropname

Serie detail foto's

Hotspots voor details
(aanklikbare details in ext. en int. weergave)

Panorama interieuropname

Foto downloadservice

Je spins op AutoTrack

Je spins op eigen websiteOptioneel
(tegen meerprijs)

Wil je gebruik maken van deze unieke service van AutoTrack? Meld je dan direct aan!

DIRECT 360º FOTO'S OP JOUW ADVERTENTIES?

Wil je zo snel mogelijk aan de slag met 360º foto’s? Meld je direct aan en onze partner SpinCar zorgt voor de rest.

CONTACT MET EEN AUTOTRACK ACCOUNTMANAGER OVER 360º

Als je je gegevens achterlaat nemen wij zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

veelgestelde vragen

Wat gebeurt er zodra ik mij heb aangemeld?

Zodra je je hebt aangemeld, brengen wij jou in contact met Carboso, leverancier van SpinCar. Zij zullen een SpinCar account voor je aanmaken en toegang geven tot hun eLearning. Zodra je de eLearning hebt afgerond, ben je klaar om van start te gaan. Carboso helpt je uiteraard bij verdere vragen.

De SpinCar Capture app kun je nu al downloaden in de App Store van Apple en Google Play Store.

Wie maakt mijn account aan?

Na je aanmelding maakt Carboso zo snel mogelijk een account voor je aan. Die accountgegevens ontvang je per e-mail, net als je inlogcodes voor de eLearning. Dus zorg ervoor dat je ons de juiste gegevens aanlevert.

HOe leer ik de SpinCar app te gebruiken?

Je krijgt standaard kosteloos toegang tot de SpinCar eLearning. Tijdens de eLearning krijg je stap voor stap de werking van SpinCar uitgelegd en kom je te weten hoe jij de beste spins kunt maken.

Hoeveel foto's moet ik per auto maken en hoeveel tijd kost het?

De SpinCar app werkt op basis van een stappenplan, dat kun je ook zien in de video. Je begint bij de opname van het exterieur, gevolgd door het maken van een serie foto’s. Je hebt alle vrijheid om stappen in de app over te slaan of toe te voegen. Dus wil je bepaalde details niet vastleggen, dan kun je die overslaan. Mocht je meer foto’s willen maken, dan kun je die als stap handmatig toevoegen. Alles wordt je duidelijk tijdens de eLearning. Mocht je daarna nog vragen hebben, dan helpt Carboso je graag verder.

 

Wij weten uit ervaring dat je na een paar opnames een voertuig in ongeveer 5 minuten kunt vastleggen. Dat is dus 5 minuten voor exterieur, interieur en de losse foto’s. Je bespaart daarmee aanzienlijk veel tijd en je presenteert je voertuigen nog beter!

Moet ik het exterieur én het interieur vastleggen?

Consumenten zijn op zoek naar volledigheid, tot in detail. Hoe beter jij jouw voertuig vastlegt, hoe meer reacties je kunt verwachten. Maar uiteindelijk bepaal jij zelf welke stappen je doorloopt en afrondt in de SpinCar app. 

Hoe maak ik exterieur foto's?

De app helpt je door alle stappen. Je kunt met de app op drie verschillende manieren een exterieur vastleggen:

 • Door middel van een draaiplateau in bijvoorbeeld een fotostudio. Je monteert daarbij je mobiel op een statief en laat het voertuig draaien.
 • Door middel van de videomodus. Verreweg het beste alternatief voor een fotostudio, jij loopt om het voertuig heen en maakt een video-opname.
 • Door middel van een serie foto’s. Als alternatief bieden wij de optie om het exterieur vanuit verschillende standpunten vast te leggen.

Ons advies is om een grip aan te schaffen. De grip geeft je net iets meer houvast doordat je meer in je handen hebt tijdens je ‘walkaround’ in de videomodus. Dan is je mobiel makkelijker stabiel te houden, waardoor jouw opnamen veel mooier worden. Veel grips zijn ook uitgevoerd met een ‘wide angle lens’ (groothoeklens). Die lens zorgt ervoor dat je met minder loopruimte om de auto kunt volstaan. Dat kan handig zijn als bij jou op locatie de beschikbare ruimte beperkt is.

Wat zijn de groene puntjes in de 360º weergave?

Dat zijn hotspots. Hotspots zijn aanklikbare details in de 360º presentatie van exterieur en interieur. Iedere hotspot is aan te klikken. Na het klikken opent een foto of video. De meeste hotspots zijn alleen zichtbaar wanneer het betreffende onderdeel van het voertuig in beeld is. Zo is bijvoorbeeld een hotspot van het linker voorwiel zichtbaar wanneer dit wiel in beeld is.

Hoe maak ik interieurfoto’s?

De app helpt je door alle stappen. Je kunt met de app op twee verschillende manieren een interieur vastleggen:

 • Door middel van de Ricoh panorama camera
  Zet de camera met een statief in de auto, bijvoorbeeld op de armleuning van/tussen één van de voorstoelen. Sluit de deur en bedien de camera op afstand met één druk op de knop.
 • Door middel van een serie foto’s
  Als alternatief voor de Ricoh camera kun je een aantal losse foto’s van het interieur maken. Dit doe je met de SpinCar app, deze vertelt je welke foto’s je moet maken. Let wel: deze foto’s worden in één horizontaal vlak gemaakt, hierdoor is het interieur beperkt boven en onder zichtbaar.

 

Kan ik meerdere interieur opnames maken?

Ja dat kan! Zo kun je bijvoorbeeld voor een bestelwagen van zowel het interieur als de laadruimte een panorama opname maken.

Ik heb een fotograaf in dienst, kan die met SpinCar werken?

Iedereen kan met SpinCar werken, dus ook een fotograaf. Misschien maakt een fotograaf, vanwege zijn/haar ervaring, bijzonder mooie spins. Na het volgen van de eLearning kan direct gestart worden met SpinCar.

Hoe plaats ik de 360º foto's op AutoTrack?

Zodra je een spin gaat maken, start je met de naam van de spin. Deze moet gelijk zijn aan het kenteken van het voertuig. Mocht je een fout maken in de naamgeving, dan kun je altijd achteraf de naam van de spin aanpassen.

Ik heb al een leverancier voor 360º foto’s. Kunnen die foto's ook op AutoTrack getoond worden?
Dat is geen probleem. Wij kunnen de systemen met elkaar koppelen zodat jouw spins ook op AutoTrack komen. Breng Carboso hiervan op de hoogte en zij zullen in gesprek gaan met de leverancier om die koppeling te maken.
Hoe kan ik de foto’s downloaden?
Zodra je klaar bent met een voertuig, upload je het beeldmateriaal naar SpinCar. Zij maken er een mooie 360º presentatie van. Dat duurt maximaal 15 minuten. Direct daarna kun je vanuit de SpinCar Online Manager hoge kwaliteit foto’s downloaden om die vervolgens toe te voegen aan je voorraad module.
KAN ik de 360º foto's op mjn eigen website(s) plaatsen en wat zijn de kosten daarvan?

Dat kan zeker! Waarom zou je de bezoekers op jouw eigen website niet optimaal bedienen? Door middel van een script op jouw eigen website, roep je de spins van SpinCar aan. Je kunt jouw wensen kenbaar maken bij Carboso, zij helpen je graag verder.

Carboso hanteert een vaste fee per maand, net zoals je gewend bent bij AutoTrack. De fee is afhankelijk van de staffel waarin je adverteert. Carboso vertelt je daar graag meer over.