Selecteer een pagina

Automotive MediaVentions neemt Bynco over

Automotive MediaVentions neemt Bynco over

Automotive MediaVentions (AMV) en AutoBinck Group maken vandaag bekend dat het online autoplatform Bynco wordt overgenomen door Automotive MediaVentions, moederbedrijf van Gaspedaal.nl, AutoTrack en AutoWereld.

AMV is met maandelijks 4,5 miljoen bezoekers marktleider in de Nederlandse online automarkt. Door de toevoeging van Bynco kunnen nu ook auto’s volledig online worden gekocht.

Bynco werd 6 jaar geleden opgericht door AutoBinck als eerste online autowebshop, waarbij potentiële kopers ook onafhankelijk en persoonlijk worden geholpen. Zowel bij het vinden van de juiste auto, als bij aflevering daarvan tot aan de voordeur.

Sander van den Hout, directeur AMV: “Bynco is de perfecte aanvulling op onze huidige platformen AutoTrack.nl en Gaspedaal.nl. Door de overname van Bynco gaan we een stap verder in de service die we de autokoper bieden, namelijk het gemak van online een auto kopen. Autobedrijven pluggen in op een draaiend e-commerce platform zonder daarvoor een investering te moeten doen. Daarmee hebben zij ook buiten openingstijden van de showroom 24/7 een extra verkoper waarmee ze een ‘online only’ klantgroep aanspreken die ze anders niet of moeilijk bereiken. Samen met de autobedrijven versterken wij zo de concurrentiepositie ten opzichte van buitenlandse (puur) online retailers.”

Jeroen Veldman, directeur Bynco: “Sinds 2017 hebben we met de oprichting van Bynco de occasionmarkt opengebroken. Jaar op jaar zijn we flink gegroeid in aantallen auto’s op het platform en in verkopen, maar ook in de service die wij autobedrijven en kopers bieden. Door de krachten te bundelen met de merken van AMV kunnen we deze groei verder versnellen. Door het bereik van de AMV-merken kunnen veel meer autokopers profiteren van de voordelen van het online kopen van hun volgende auto. De autobedrijven krijgen versneld toegang tot een aanzienlijk grotere markt waarmee zij het aantal verkooptransacties flink kunnen laten groeien.”

Ook interessant om te lezen